Veilig chatten

Chatten met andere mensen is relatief veilig. Je kunt gemakkelijk met anderen in contact komen, zonder dat je elkaar echt fysiek ziet. Veilig chatten is echter niet vanzelfsprekend, want je moet altijd voorzichtig zijn (zoals dat met alles is) om het leuk en veilig te houden. Daar doen wij ons best voor, maar ook ligt er een bepaalde verantwoordelijkheid bij jezelf.

Moderators

Onze moderators houden onze chatboxen goed in de gaten. Er wordt ingegrepen indien mensen zich in de verkeerde chatboxen begeven, wanneer de gemoederen hoog oplopen of wanneer mensen zich niet aan onze regels houden.

Enkele tips voor veilig chatten

  • Houd er rekening mee dat niet iedereen zich voordoet wie hij/zij echt is. Geef daarom nooit zomaar je contactgegevens aan iemand die je net hebt leren kennen.
  • Het fijne van de chatbox is dat je ook anoniem kunt chatten én ook via je mobiel. Je hoeft daarom je Whatsapp-gegevens niet met iemand te delen.
  • Indien een persoon je lastig valt kun je ervoor kiezen om hem te blokkeren. Deze optie heeft onze chatbox!
  • Blijf altijd beleefd tegen mensen waar je mee chat én indien hij/zij dat niet doet, kun je hem/haar gewoon blokkeren.

Tips voor jongeren

  • Praat ook met je ouders over chatten, zodat zij op de hoogte zijn van wat jij doet op het internet. Vertel hen als je iets vreemds op het internet hebt gevonden óf neem contact op met onze moderators.
  • Indien je wilt afspreken met iemand die je hebt leren kennen via het internet, is het raadzaam om één van je ouders mee te nemen. Spreek af op een centrale plek.

Ouders dragen bij aan veilig chatten

Ook ouders dragen bij aan veilig chatten! Praat met je kinderen wat hen bezighoudt op het internet. Bespreek bovenstaande tips met je kinderen.

Help ons ook!

Zie je ongeregeldheden in één van onze chatboxen? Neem dan contact met ons op, zodat we verbeteringen kunnen doorvoeren op onze website.